Intranetin haku kuntoon

”Laita se intranettiin niin kukaan ei löydä sitä… lentävä lause erään yrityksen käytäviltä. Ongelman juurisyitä on kaksi. Lue kahdessa minuutissa miten ratkaisemme ne kanssanne Ilveshaulla.

Lukuaika 2 min. Kirjoittajat: Heikki ja Lasse Ilvessalo.

Tiedonhaku manuaalisesti monesta eri paikasta on ajanhukkaa. Ilveshaulla henkilöstönne löytää tiedot yhdestä paikasta. Vanhanaikaisen intranetin aika on ohi.

Intranetin haun ongelmat

Mennään suomalaisittain suoraan asiaan. Useimpien intranet-järjestelmien tiedonhaun perusongelmat ovat seuraavat:

  1. Haku kattaa vain intranetin omat manuaalisesti päivitettävät sisällöt
  2. Haku on hidas tai siinä on muuta tyytymättömyyttä aiheuttavaa vikaa

Ratkaisu ongelmiin itse tekemällä vai Ilveshaulla?

Intran haun ongelmien juurisyyt voi ratkaista itse tekemällä tai ostamalla valmiin ratkaisun.

Ilveshaun helppokäyttöisen käyttöliittymän, nopean haun ja tietolähde-integraatioiden kehittäminen kesti kolme vuotta. Nyt Ilveshaun enterprise search -teknologiakyvykkyydet ovat saatavillanne murto-osalla itse tekemisen kustannuksista.

Pyydä tekninen kuvaus, mikäli haluat tietää tarkemmin, miten olemme ratkaisseet intranetin haun perusongelmat teknisesti.

Katsotaan seuraavaksi mitä vaihtoehtoja Ilveshaku tarjoaa työssä tarvittaviin tietoihin pääsemiseen yhdestä pisteestä.

Ilveshaku enterprise search selaimessa

Ilveshakua käytetään selaimen kautta. Linkki organisaationne Ilveshaku enterprise search -palveluun kannattaa lisätä esim. intratin etusivulle haun viereen ja tehdä lisäksi palvelusta selaimen avaussivu koko henkilöstöllenne.

Näin kaikilla on käytössään haku Ilveshakuun kytkettyihin sisäisen verkkonne tietolähteisiin (Ks. tietolähteemme) yhdestä paikasta. Tiedonhaku Ilveshaulla on hyvin helppoa ja nopeata. Se ei edellytä henkilöstön kouluttamista:

Ilveshaku tietää missä tieto on ja vie tiedon etsijän suoraan tiedon lähteelle (esim. Outlookiin, Teamsiin, verkkolevylle, intran sivulle jne.) muutamassa sekunnissa. Hyppely eri järjestelmien välillä jää pois ja työn flow pysyy paremmin yllä.

Saako ilveshaun intran hakuboxiin?

Heräsikö epäilys, että henkilöstönne ei kuitenkaan löydä Ilveshakua intrastanne tai selaimestaan. Huolettaako uuden järjestelmän lanseeraaminen?

Nämä huolet saa taklattua integroimalla Ilveshaun kyvykkyydet selaimen lisäksi myös suoraan intranettinne hakulaatikkoon. Näin Ilveshaun käyttöönotto voi olla täysin huomaamatonta henkilöstöllenne. Parannettu nopea ja laaja haku kaikkialle löytyy aina kun intran hakua tarvitaan.

Haun konfigurointi intranne hakulaatikkoon tehdään räätälöidysti tuntityönä tarpeidenne mukaisella laajuudella ja tavalla.

Ilveshaku enterprise search Teamsiin?

Entä jos tilanne on se, että kaikki ovat etätyön takia Teamsissä ja haku pitäisi saada sinne? Sekin onnistuu, kun Ilveshaku on ensin asennettu organisaatiollenne käyttöön selaimen kautta.

llveshaku löytää jo viestit ja dokumentit Teamsistä. Seuraavaksi tuomme Ilveshaun myös asiakkaidemme Teamsiin saataville.

Kysy lisää tästä tuloillaan olevasta uutuudesta ja liity ensimmäisten joukkoon, joiden Teamsin käyttöliittymästä pääsee kaikkien järjestelmienne tietoihin haulla.

Kiinnostuitko? Mitä seuraavaksi?

Ratkaisemme intranettinne haun ongelmat kanssanne seuraavasti:

  • Kartoitamme aluksi yhdessä tilanteenne ja tiedonhaun haasteenne
  • Esittelemme sitten miten Ilveshaku ratkaisee haasteenne
  • Teemme sopimuksen riskittömästä 60 päivän koekäytöstä kanssanne
  • Asennamme Ilveshaun esim. Azure- tai on-premise -palvelimellenne
  • Riskitön kokeilunne ja nopea tiedonhaku alkaa tiimissänne!

Nopea haku yhdestä paikasta on asennuksesta lähtien vaikka koko organisaationne käytössä jo koekäytön aikana. Tuemme teitä aktiivisesti koko pilottijakson ajan, jotta saatte kaiken hyödyn Ilveshausta alusta lähtien.

Tarjoamme palvelua, jolla voitte parantaa tuottavuuttanne nopeasti ja vaivattomasti koko henkilöänne palvelevalla ratkaisulla.

Ollaan yhteyksissä ja tehdään tiedonhaku sisäisistä järjestelmistänne salamannopeaksi teille sopivimmalla tavalla.

Ilveshaun käyttöönotto ei luonnollisestikaan edellytä sitä, että organisaatiollanne on erillinen intranet-järjestelmä käytössään. Ilveshaulle intranet-järjestelmä on tietolähde siinä kuin kaikki muutkin tietolähteenne.

Lasse ja Heikki Ilvessalo

Julkaistu 17.10.2020 klo 07:28

Back-top