Ilveksen vuosi 2019 – perustukset kasvulle

Mikä työntäyteinen uudistusten vuosi! Kiitämme kaikkia asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme luottamuksesta ja upeista yhteisistä projekteistamme.

Muistan vuosi sitten ajatelleeni, että tästä tulee jännittävä ja opettavainen vuosi. Sitä siitä tulikin monin tavoin. Toivotan sinulle kiinnostavaa noin 5 minuutin pituista lukuhetkeä yhtiömme kasvun perustusten rakentamisesta. Toivottavasti näemme ensi vuonna yhteistyön ja organisaatiosi tuottavuuden kehittämisen merkeissä.

Yhdessä oppimista asiakkaidemme kanssa

Vaativien hakuratkaisujen toimittaminen projekteina oli tänäkin vuonna yhtiömme operatiivisen toiminnan kivijalka. Projekti- ja sijoitustoimintamme sekä vahva taseemme mahdollistivat investoinnit Ilveshaun jatkokehittämiseen.

Uutta liiketoimintaa ja kasvua ei voi rakentaa vain rahallisilla panostuksilla. Tarvitaan jatkuvaa näkemyksellistä asiakaspalautetta uuden palvelun kehittäjille. Vuosi 2019 lähtikin loistavasti käyntiin. Saimme heti alkuvuodesta juuri sellaisia uusia unelma-asiakkuuksia, joita uutta ja innovatiivista palvelua kehittävä yhtiö tarvitsee.

Luomme arvoa organisaatiolle niiden omasta tietopääomasta

Yhdessä tekeminen ja oppiminen omien alojensa huippujen kanssa antoi vahvaa uskoa ja suuntaa kaikelle toiminnallemme vuoden aikana. Kymmenissä tapaamisissa nykyisten ja tulevien asiakkaidemme kanssa vahvistui, että olemme oikealla asialla. Tiedon hajautuminen on todellinen ja akuutti työpanosten hukkaa aiheuttava ongelma.

On innostavaa, että pystymme tarjoamaan tähän kasvavaan ongelmaan helppokäyttöisen ratkaisun enterprise search -valmisohjelmistomme ja räätälöityjen ratkaisujemme muodoissa. Lue linkin kautta, miten voimme yhdessä kehittää organisaatiosi tiedonhakukyvykkyyttä ja tuottavuutta valjastamalla tietopääomasi arvonluontiin.

Isojen tavoitteiden systemaattista toteuttamista

Jaoimme tavoitteemme vuodelle 2019 kahteen jaksoon.

Ensimmäiset kuusi kuukautta keskityimme kehittämään Ilveshaku-palvelua strategiamme ja asiakkaidemme toiveiden mukaisesti. Panostimme myös merkittävästi tietoturvaan.

Yksi tärkeimmistä tavoitteista oli kehittää kasvuamme mahdollistavia kyvykkyyksiä, kuten asennusten hallintaa ja tietolähdeintegraatioita.

Samaan aikaan teimme myös laajan koko yhtiötä koskevan yritysilmeemme uudistuksen ja kattavat palvelukuvaukset ilveshaku.fi -sivustolle.  

Loppuvuonna lisäsimme vaiheittain panostuksiamme Ilveshaun myyntiin ja markkinointiin. Kehitimme asiakkaillemme Hukkalaskuri-palvelun.

Panostimme näkyvyyteemme ja viimeistelimme verkkopalveluitamme. Kirjoittelimme myös ensimmäisiä kirjoituksia uuteen blogiimme.

Tuotekehityksessä keskityimme projekti/toimeksianto- ja asiakaslaajennusten suunnitteluun yhdessä asiakkaittemme kanssa. Loppusyksystä aloitimme panostukset myös indeksoidun Office 365 –tietolähteen/laajennuspaketin kehittämiseen.

Ilveshaku enterprise search hakukone fokuksessa

Alla on tarkempaa kuvausta Ilveshaku-palvelumme kehittämisestä vuoden aikana. Ota rohkeasti yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää.

Kehitimme hallinta- ja pääkäyttäjätyökalut

Hallintatyökalumme mahdollistavat etähallintapalvelun tarjoamisen, asennusten päivittämisen keskitetysti, lisenssien hallinnan, käyttäjäpalautteen keräämisen yhteen paikkaan, proaktiivisen ongelmatilanteiden ennakoimisen, palvelun parantamisen anonyymin käyttäjätiedon perusteella ja voimavarojemme tehokkaan käytön.

Ilveshaun pääkäyttäjä voi nyt seurata organisaationsa Ilveshaku-hakukoneen käyttöä ja käyttäjäpalautteita, joiden keräämistä varten loimme sujuvat prosessit. Tuki asiakkaidemme toiveiden mukaiselle edistyneelle analytiikalle luotiin samalla. Pääkäyttäjille kehitimme myös sähköpostiraportit.

Päätimme erottua avoimilla palvelukuvauksilla

Kuvasimme Ilveshaun ominaisuudet (33), laajennukset (14) ja tietolähteet (28) ilveshaku.fi -sivuille avoimesti ja informatiivisesti.

Panostimme Ilveshaun palvelukuvauksiin poikkeuksellisen paljon, jotta asiakkaamme voisivat tutustua palveluun kattavasti etukäteen, ja Ilveshaun käyttöönotto olisi myös mahdollisimman vaivatonta.

Kehitimme tietolähdevalikoimaamme

Kehitimme mm. indeksoidun Planmill-tietolähteen, paransimme M-files -tietolähteen esikatselua entisestään ja kehitimme indeksoidun Office 365 tietolähteen. Nopeutimme ja paransimme myös Sharepoint-tietolähteen esikatselua.

Teetimme tietoturva-auditoinnin

Ulkopuolinen tietoturva-auditoija auditoi Ilveshaun käyttöliittymän heinakuussa 2019. Kriittisiä haavoittuvuuksia ei löytynyt.

Jatkamme tietoturvan ylläpitoa ja kehittämistä jatkuvana parantamisena korkealla prioriteetilla. Ilveshaun käyttöliittymän auditointi toteutetaan vuosittain tai merkittävien käyttöliittymämuutosten yhteydessä.

Kehitimme tiedonhaun työpanoskustannusten laskurin

Asiantuntijatyö on nopeassa muutoksessa. Useimmat organisaatiot tavoittelevat tuottavuuden lisäämistä työn tehokkuutta lisäämällä. Tavoitteena on vapauttaa työntekijöiden työaikaa ja organisaation työpanoskustannuksia asiakasarvoa luoviin työtehtäviin ja säästää näin työpanoskustannuksia ja lisätä tuottavuutta.

Ilveshaun Hukkalaskurin avulla voit arvioida missä työtehtävissä olisi tehostettavaa ja mikä hyöty Ilveshaun käyttöönotolla organisaatiollesi olisi.

Peruslaskurilla näet heti miten isoista rahoista on kyse. Muuta vapaasti lukuja. Advanced modesta löydät listan työtehtävistä, joita Ilveshaulla voi tehostaa.

Julkaisimme Ilveshaku työssä -osion verkkopalveluumme

Pääsy tietoon mahdollistaa paremman arjen. Katso tästä miten Ilveshaku auttaa sinua arjessa seuraavissa tutuissa tilanteissa:

  • ”Minulla ei ole aikaa etsiä tietoa joka paikasta…
  • ”Tiedän, että se faili on jossain mutta missä…
  • ”Haluan nähdä oleellisen tiedon nopeasti…

Ilveshaku mahdollistaa kymmenien tietotyötehtävien tekemisen uudella tavalla. Ks. esimerkiksi kirjoituksemme juristien työtehtävien muotoilusta. Ensi vuonna tuomme asiakkaillemme lisää esimerkkejä työn uudistamisesta tuottavammaksi.

Uudistimme Ilveksen ilmeen

Teimme kaiken edellä mainitun Ilveshaun viimeistelyn ohella myös kokonaisvaltaisen brändiuudistuksen, jonka tavoitteena oli uudistaa yritysilmeemme vastaamaan missiotamme, arvojamme ja strategiaamme.

  • Ilmeemme perustuu nyt missioomme organisaatioiden digitalisaation palvelijana – Luomme tiedolla onnistumisen edellytyksiä tuomalla organisaation työssä tarvitsemat tiedot saataville yhteen paikkaan.
  • Modernit värimme viestivät uudistettuja arvojamme, joihin panostimme kuukausittaisissa arvodialogeissa – Luottamus, Kunnioitus, Laatu, Rohkeus, Kasvu. Lue lisää täältä.
  • Käyttäjäkeskeinen muotoilu (design) ja viestiemme selkeys on keskeinen osa arvolupaustamme.

Muutos toteutettiin www.ilvessolutions.fi ja www.ilveshaku.fi -sivustoilla ja Ilveshaku-palvelun käyttöliittymään sekä kaikkiin yhtiön muihin aineistoihin.

Kun innostut niin onnistut…

Tavoitteenamme oli rakentaa vuoden 2019 aikana vahva perusta kasvulle ja Ilveshaku enterprise search -kilpailueduillemme:

  • Helppokäyttöisin käyttöliittymä
  • Parhaat hakutulokset
  • Helpoin käyttöönotto

Olen todella ylpeä huipputiimimme saavutuksista ja kiitollinen kaikkien kumppaniemme panostuksesta perustamme luomisessa! Toteutimme yhdessä valtavan määrän tärkeitä tavoitteita ja ennen kaikkea opimme valtavasti uutta.

Nyt meillä on yhtiönä tukeva perustus, minkä päälle tuntuu hyvältä rakentaa asiakkaidemme, kumppaniemme ja Ilveksen menestystä. Kiitos kaikille kasvumme perustusten rakentamiseen osallistuneille!

Tuskin maltan odottaa mitä yhdeksäs toimintavuotemme tuo tullessaan ennen kuin juhlimme 10 vuotista taivaltamme. Näyttää siltä, että ensi vuodesta tulee edellistäkin vauhdikkaampi ja opettavaisempi. Siitä lisää tulevissa kirjoituksissa.

Loistavaa uutta vuotta kaikille!

Ystävällisesti 

Heikki Ilvessalo
toimitusjohtaja

Julkaistu 31.12.2019 klo 12:49

Back-top