Älykästä itsensä johtamista tiedolla

Kirjoittaja: Heikki Ilvessalo. Lukuaika 3 min.

Ilveshaun uutuus tekee päivän aikana tekemistäsi aktiviteeteista listan. Se luo pohjan älykkäälle tietoon pohjautuvalle itsensä johtamiselle. Tuntilaskutusta tekeviä asiantuntijoita listaus auttaa tuntikirjausten tekemisessä.

Päivittäiset aktiviteettisi yhdessä paikassa

Lisääntynyt etätyö antaa kaikille tietotyötä tekeville asiantuntijoille enemmän vapautta ja vastuuta oman työnsä johtamiseen. Se lisää tarvetta tehokkaille oman suorituksen johtamisen työkaluille.

Kehitimme Ilveshakuun uutuuden, joka kerää päivittäiset aktiviteettisi yhteen paikkaan. Saat nyt reaaliaikaisen tietoon perustuvan kokonaiskuvan työstäsi.

Mitä teinkään tänään?

Ilves MyActivities kerää nyt automaattisesti siihen liitetyissä sovelluksissa tekemäsi aktiviteetit yhteen paikkaan. Aktiviteetit ovat reaaliaikaisesti saatavillasi päiväkohtaisina listauksina.

Aktiviteeteilla tarkoitetaan tässä yhteydessä mm. Teams-keskusteluja, Office-dokumentin tallentamista tai muokkaamista, sähköpostin lähettämistä, kalenterimerkintää tai vaikkapa puhelua.

Saat myös halutessasi muistutus- ja koosteviestin aktiviteeteistasi sähköpostina tai Teamsin kautta. Pääset näin nopeasti tarkastelemaan koko päivän aktiviteettejasi aikajärjestyksessä. Lista auttaa sinua jättämään työpäivän taakse ja siirtymään vapaalle. Se auttaa myös suunnittelemaan seuraavaa työpäivää. Konsulttina saat siitä kätevästi poimittua aktiviteetit, jotka laskutat asiakkailta.

Ota yhteyttä ja pyydä esittely niin näytämme tarkemmin miten palvelu toimii. Katso tästä laskutettavaa asiantuntijatyötä tekeville suunnattu video:

Henkilöstönne ei tarvitse lainkaan koulutusta palvelun käyttämiseen. Palvelu kerää tiedot henkilön päivän aikana tekemistä toimenpiteistä täysin automaattisesti. Kuka tahansa osaa avata listan ja käyttää hyvin helppokäyttöistä käyttöliittymää.

Poista hukkaa laskuttamisesta ja tee enemmän tulosta

Tuntilaskutusta tekevissä asiantuntijayrityksissä laskutuksesta unohtunut toimenpide on jopa satojen eurojen arvoinen menetys.

Esimerkiksi asianajotoimistoissa yksittäinen juristi tekee vuoden aikana yli tuhat toimenpidekirjausta laskutusohjelmistoon 200-600 €/h veloituksella. On tavallista, että osa asiakastyöstä jää kiireen johdosta laskuttamatta. Ilveshaku auttaa juristeja ja muita konsultteja muistamaan kiireessä unohtuneet laskutettavat työt. Yksi laskutukseen lisätty veloitettava tunti / juristi / vuosi lisää 100 juristin aa-toimiston laskutusta yli 20 t€ vuodessa.

Ilveshaku tehostaa myös laskutusrutiineita ja vapauttaa näin kallisarvoista aikaa laskutettavaan työhön. Arvioi laskuttamiseen liittyviä työpanoskustannuksia ja laskutettavaan työhön vapautuvaa aikaa organisaatiossanne Hukkalaskurin esimerkkilaskelman (100 hlöä, 2 min säästö/päivä = 150 t€/v) avulla. Päivitä esimerkkilaskelma vastaamaan tilannettanne ja lähetä se sähköpostiisi.

Älykäs itsensä johtaminen tulevaisuudessa

Tietotyö on tuottavaa ja tehokasta, kun asiantuntijalla on tilaa ajatella ja aika ei hukkaannu hallinnollisiin rutiineihin. Kun vielä oman suorituksen johtaminen on vaivatonta niin tulosta syntyy.

Ilveshaun luotettavat integraatiot mahdollistavat monipuolisen analytiikan tarjoamisen yllä esitellyn oman suorituksen päiväraportin taustatietojen pohjalta. Uutuutemme on vasta alkusoittoa älykkään itsensä johtamisen mielenkiintoisille sovelluksille.

Alla esimerkiksi muutama idea mahdollisista jatkokehitysteemoista älykkään itsensä johtamisen tueksi:

  1. Laskutuksen delegointi – Aktiviteettilistan jakaminen assistentille tuntikirjausten viemiseksi laskutukseen.
  2. Työkunto – Viikko/kk/v -tason oman työsuorituksen vertailu.
  3. Vertailudata – Oman suorituksen vertailu anonyymiin organisaation vertailudataan.
  4. Hälytykset – Yli-/alisuorituksille asetettavat hälytysrajat mittareidenne perusteella räätälöitynä.
  5. Palaute – Tekoäly tai asiantuntijapalaute omasta suorituksesta. Itsearvio/palautteenkeruu omasta työpäivästä.

On selvää, että tietosuojalainsäädäntö ja organisaationne sisäiset politiikat asettavat rajoja tietojen käsittelylle. Toimimme luonnollisesti niiden asettamissa puitteissa.

Työn tuottavuuden kehitys jatkuu yhdessä asiakkaidemme kanssa

Palvelumme ensimmäinen versio on jo käytössä asiakkaillamme. Olemme saaneet siitä erittäin hyvää palautetta.

Seuraavaksi keräämme lisää palautetta ja ideoita jatkokehitykseen. Ota yhteyttä, mikäli haluat olla mukana kehittämässä älykkään itsensä johtamisen tulevaisuutta yhdessä muiden innovatiivisten asiakkaidemme ja yhteistyökumppaniemme kanssa.

Työn tuottavuuden kehittäminen on erittäin ajankohtainen asia. Haluamme olla siinä vahvasti mukana. Uskomme Ilveksessä, että luotettavan tiedon tarjoaminen omasta suorituksesta on tärkeä askel kohti parempaa työelämää kaikissa organisaatioissa.

Ilveshaun riskitön kokeilujakso sisältää nyt myös tämän uuden palvelun kokeilun. Pyydä tarjous tai varaa palveluidemme esittely tästä.

Ilveshausta on kerrottu blogissamme laajemmin. Lue esimerkiksi kysymyksiä ja vastauksia Ilveshausta.

Julkaistu 24.6.2020 klo 05:19

Back-top