Ilveksen vuosi 2021 – vauhdikasta menoa

Täysillä eletty yhtiön 10 v. juhlavuosi takana ja jännittävä uusi vuosi edessä. Kiitämme asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme luottamuksesta ja yhteisestä taipaleestamme. Suuntaamme uuteen vuoteen luottavaisina ja uteliaina.

Suunta eteenpäin 10 vuoden kokemuksella

Ilves Solutions Oy perustettiin vuonna 2011, joten yhtiö täytti menneenä vuonna 10 vuotta. Vuosi oli pandemian takia epäotollinen juhlallisuuksien järjestämiseen ottaen huomioon, että muutenkin kiireiseen vuoteen ajoittui muutto Espooseen. Päätimmekin siirtää juhlallisuudet ja menneiden muistelut koronan jälkeiseen aikaan. Suuntasimme katseemme eteenpäin.

Legal tech keihäänkärkenä kasvulle

Pääfokus vuonna 2021 oli asiantuntijatyötä tehostavien Ilves Enterprise Suite -ohjelmistotuotteiden jatkokehittämisessä erityisesti lakialan tarpeisiin. Tiedot työtehtäviisi yhdestä paikasta -ajatuksella kehitetyt tuotteemme palvelevat tosin edelleen yhtä hyvin myös muita asiantuntija-aloja, kuten ICT-ammattilaisia.

Asiakkaillemme räätälöityjen dataratkaisujen ja integraatioiden lisäksi toteutimme mm. seuraavat kehitysinvestoinnit, jotka mahdollistavat skaalautuvaa kansainvälistä kasvua yhtiöllemme:

 • Kehitimme pilvipalvelumallin kaikille Ilves Enterprise Suite -tuotteillemme (ks. kaikki tuotteemme ylävalikosta).
 • Viimeistelimme indeksoidun Microsoft O365 -tietolähdepaketin sisältäen Outlook, Teams, Sharepoint, OneDrive, MS Office -sovellusten monipuoliset valmisintegraatiot.
 • Kehitimme iManage Work -tietolähteen eli valmisintegraation asianajotoimistojen laajasti käyttämään dokumentinhallintajärjestelmään.
 • Kehitimme Ilves MyActivities Basic -palvelun nopeuttamaan tuntikirjausten tekemistä. Tuntikirjausjärjestelmiin integroituva Pro -versio julkaistaan pian.
 • Kehitimme Ilves Teams App -käyttöliittymän Ilves MyActitivities -tuotteelle (ja tuleville uusille tuotteille).
 • Uudistimme www.ilvessolutions.fi -sivustomme ja palvelutarjoamamme, joista uutuuksia ovat:
  o Ilves EMIE (Enterprise Metadata Indexing Engine)
  o Ilves MyActivities
  o Ilves Data Boards
  o Ilves Legal Tech -neuvonantopalvelut
 • Muutimme Espooseen ja uudistimme it-inframme.
 • Järjestimme ensimmäisen Nordic Legal Tech Day -tapahtuman Suomessa yhteistyössä Laissa Oy:n ja Relevent ApS:n kanssa.
Heikki Ilvessalo, Ilves ja Jorma Vartia, Laissa 3.10.2021 Musiikkitalolla

Lisäksi järjestimme viisi legal tech glögit -verkostotapahtumaa alan johtavien toimijoiden kanssa, millä pyrimme osaltamme luomaan yhteistä kieltä ja nopeuttamaan toimialan digitalisaatiota. Ks. kaikki verkostotapahtumat vuosina 2019–2020 esittelysivultani.

Lakialan valinta tuotteistuksen keihäänkärjeksi osoittautui yhtiön tässä kehitysvaiheessa oikeaksi päätökseksi. Aloitimme yhteistyön useiden lakialan johtavien toimijoiden kanssa.

Loimme tiedolla onnistumisen edellytyksiä ja hyvinvointia

Olen todella ylpeä huipputiimimme saavutuksista asiakkaidemme ja yhtiön menestyksen eteen! Toteutimme joukkueena paljon tärkeitä asioita ja kannoimme samalla myös vastuutamme lakialan digitalisaation edistämisestä. Ennen kaikkea opimme taas yhdessä paljon uutta omassa tiimissämme ja kasvavan asiakas- ja yhteistyöverkostomme kesken.

Vuonna 2022 jatkamme missiomme toteuttamista luomalla asiakkaillemme tiedolla onnistumisen edellytyksiä (Making data valuable), kuten tiivistimme perustehtävämme vuonna 2019. Käytännössä toteutamme sitä tuomalla asiakkaidemme sisäisten järjestelmien tiedot yhteen paikkaan yhtenäisessä muodossa valmisohjelmistotuotteillamme ja niihin liittyvillä räätälöidyillä dataratkaisuillamme.

Korona-aika on edelleen kirkastanut missiotamme tuomalla sen keskiöön ihmisen. Olemme oivaltaneet, että voimme parantaa tietotyötä tekevien asiantuntijoiden elämänlaatua samalla kun poistamme ajan- ja rahanhukkaa asiakasyritystemme toiminnasta. Se motivoi meitä päivittäin jatkamaan taivaltamme.


Ilveksen vuosi 2022

Vuosi 2022 näyttää lupaavalta, vaikka toimintaympäristömme kuohuukin aiheuttaen epävarmuutta, jonka vaikutuksia on mahdotonta arvioida. Odotamme joka tapauksessa, että uudet asiakkuutemme kasvattavat yhtiön liikevaihtoa ja tulosta.

Kasvua on tulossa myös uutuustuotteidemme myynnin aloittamisen myötä. Uskomme, että yhä useampi lakipalveluita tarjoava tiimi panostaa tulevan vuoden aikana tietämyksenhallintaan, prosessiensa tehostamiseen ja parempaan työntekijä- ja asiakaskokemukseen hybridityössä. Näiden tavoitteiden toteuttamiseen tarjoamme jatkuvasti kehittyvän Ilves Enterprise Suite -tuoteportfolion. Se tuo asiantuntijatyössä eniten tarvittavat tiedot yhteen paikkaan. Ota yhteyttä niin kerromme tarkemmin kuluvan vuoden tavoitteistamme, tulossa olevista tuoteuutuuksistamme ja räätälöidyistä dataratkaisuistamme.

Sisäisesti tärkeänä tavoitteenamme on myös tuotekehitys- ja asiakaspalvelutiimimme kasvattaminen yrittäjähenkisillä laki- ja ICT -alojen osaajilla. Odotamme tätä innolla.

Jännittävää ja turvallista uutta vuotta!

Ystävällisesti

Heikki

Julkaistu 11.1.2022 klo 13:59

Back-top