Ilveksen vuosi 2022 – kasvupolulla

Iso kiitos asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme kasvumme mahdollistamisesta vuonna 2022. Uusi vuosi alkaa positiivisissa merkeissä. Valmisohjelmistotoimintamme on kasvupolulla sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Projektitoimintamme on vakaalla pohjalla.


Legal tech keihäänkärkenä


Pääfokuksemme oli viime vuonnakin Ilves-ohjelmistotuoteperheen ja data-alustan kehittäminen erityisesti lakialan tarpeisiin. Käytännössä se tarkoitti pääosin uuden Ilves MyActivities -ajanseurantatuotteemme pro-version kehittämistä referenssiasiakkaidemme kanssa.

Ilves MyActivities Pro
Ilves MyActivities Pro – Päivän aktiviteettisi ja helppo tuntikirjaus yhdestä paikasta.
Raahaa laskutettavia aktiviteetteja aikajanaltasi oikealle, tarkista ja lähetä laskutukseen.

Samalla myös Ilveshaun kyvykkyydet ovat kehittyneet, koska kaikki tuotteemme käyttävät tiedonkeruuseen samoja EMIE backend -tuotteemme kyvykkyyksiä ja valmisintegraatioita. Niiden avulla tuomme kaiken tyyppistä asiantuntijatyössä tarvittavaa tietoa yhteen paikkaan.

Ilveshaku
Ilveshaku – Työssä tarvittavat tiedot yhdestä paikasta.
Löydä yhdellä haulla tietoa useista järjestelmistänne. Esikatsele ja siirry nopeasti tiedon lähteelle.

Lakialan valinta keihäänkärjeksi on osoittautunut yhtiön nykyisessä kehitysvaiheessa oikeaksi päätökseksi. Keskittyminen siihen on mahdollistanut pääsyn ykkösluokan toimijoiden yhteistyökumppaniksi. Uutena asiakasreferenssinämme meillä on ilo esitellä Asianajotoimisto DLA Piper Finland Oy. Vuoden aikana syvensimme myös yhteistyötä CSI Helsinki Oy:n kanssa kehittämällä palveluidemme välistä integraatiota (ks. tarkemmin alla). Alkuvuonna tavoitteemme on julkaista uusia asiakkuuksia, jotka täydentävät referenssiasiakaslistaamme.

Tiedot työtehtäviisi yhdestä paikasta -perusidealla kehitetyt ohjelmistomme palvelevat toki hyvin myös muita asiantuntija-aloja, kuten ICT-alan ammattilaisia. Tästä hyvä esimerkki on Otaverkko, joka päätti ottaa Ilveshaun käyttöönsä helpottamaan työssä tarvittavien tietojen löytämistä.


Tuotekehitysvaiheesta kasvuvaiheeseen


Teimme viime vuonnakin merkittäviä tuotekehityspanostuksia omarahoitteisesti. Asiakkaille räätälöityjen ratkaisujen lisäksi toteutimme mm. seuraavat kehitysinvestoinnit, jotka mahdollistavat kasvua yhtiöillemme lähivuosina:

  • Kehitimme tiiviissä yhteistyössä nykyisen ja uuden asiakkaamme kanssa Ilves MyActivities Pro -ajanseurantatuotteen.
  • Kehitimme kaksisuuntaisen integraation CSI Helsinki Oy:n kehittämiin CSI-ohjelmistoihin, jotka helpottavat juridisten toimeksiantojen hallintaa ja laskuttamista. Lue lisää täältä.
  • Kehitimme Planmill-integraatiota Ilves MyActivities Pro -versiota varten. Planmill on toiminnanohjausjärjestelmä, joka on käytössä mm. laki-, konsultti ja ICT-toimialoilla.
  • Kehitimme tietolähteen Enreach (unified communication) -palveluun. Integraation avulla Ilves MyActivities -palvelussa voidaan näyttää myös puhelujen tiedot tuntikirjausmerkintöjen nopean ja luotettavan tekemisen mahdollistamiseksi.
  • Kehitimme monipuolisen Management Console Analytics -käyttäjähallinnan asiakkaidemme admin-käyttäjille. Se mahdollistaa useiden tuotteidemme käyttäjähallinnan ja analytiikkapalvelut itsepalveluna.
  • Paransimme Microsoft 365 SharePoint -tietolähteitämme.
  • Jatkoimme pilvipalvelumallimme tuotteistamista kaikille Ilves-tuoteperheemme tuotteille.

Katso myös vuoden 2021 kehitystoimenpiteemme tästä.

Järjestimme jo toista kertaa Nordic Legal Tech Day (NLTD), Helsinki -tapahtuman Suomessa yhteistyössä Laissa Oy:n ja Relevent AS:n kanssa. Tilaisuus keräsi Musiikkitaloon noin 140 osallistujaa kymmenistä isoista suomalaisista yhtiöistä sekä lakipalveluita ja lakialan teknologiaa toimittavista yhtiöistä. Tapahtuma tarjosi läpileikkauksen lakialan digitalisaation nykytilaan ja tuleviin trendeihin. Tämän vuoden tapahtuman järjestämme 15.11.2023 samassa paikassa.

NLTD Helsinki.

NLTD -tapahtuman lisäksi järjestimme kolme Legal tech glögit -verkostotapahtumaa yhteistyössä alan johtavien toimijoiden kanssa. Tapahtumia sponsoroivat Roschier, Ment ja Ilves sekä Dittmar & Indrenius. Katso kaikki legal tech -verkostotapahtumat vuosina 2019–2022 henkilöesittelysivultani. Jatkoimme näin osaltamme lakitoimialan digitalisaation nopeuttamista mahdollistamalla yhteistyötä eri toimijoiden kesken.

Sain myös omakohtaisesti tilaisuuden puhua lakialan digitalisaatiosta Global Business Lawyers Alliance -konferenssissa Helsingissä, European Circuit -tapahtumassa Lissabonissa ja Asianajajaliiton järjestämässä koulutuksessa.

Lisäksi aloitin European Legal Tech Association (ELTA) vastuuhenkilönä (Ambassador Finland). Tässä tehtävässä vastuullani on luoda yhteyksiä kotimaisten lakialan ja ulkomaisten vaikuttajaverkostojen kesken. Lue lisää ELTAsta ja liity mukaan. Kerron mielelläni lisää.


Missä onnistuimme?


Kun katson peruutuspeiliin voimme olla ylpeitä siitä, että toteutimme taas onnistuneesti koko joukon merkittäviä kehitystoimenpiteitä, ansaitsimme vanhojen ja kokonaan uusienkin asiakkaiden luottamuksen ja kannoimme myös vastuuta lakialan digitalisaation edistämisestä.

Siitäkin voimme olla ylpeitä, että yksikään asiakasyrityksemme ei luopunut palvelujemme käytöstä kuluneen vuoden aikana. Päinvastoin moni nykyasiakkaistamme osti lisää palveluitamme ja tuotteitamme. Kasvavan asiakaskuntamme johdosta palvelumme helpottavat yhä useampien huippuasiantuntijoiden työtä.

Ilves MyActivities Pro -ajanseurantatuotteen kehitys on parantanut entisestään taitojamme kehittää aidosti intuitiivisia ja helppokäyttöisiä tuotteita. Se on ollut strategiamme tärkein teema. Tavoitteenamme on kehittää tuotteita, jotka ratkaisevat aidon tietotyön ongelman eivätkä edellytä käyttöönottokoulutusta. Tässä olemme myös Ilves MyActivities Basic ja Pro -palveluiden kehittämisessä onnistuneet saamiemme asiakaspalautteiden perusteella. Se antaa hyvät lähtökohdat kasvullemme.

Ennen kaikkea opimme taas yhdessä paljon uutta oman tiimimme ja jatkuvasti kasvavan asiakas- ja yhteistyöverkostomme kesken. Olemme todella kiitollisia siitä, että oman tiimimme tukena ovat alan parhaiden toimijoiden kehittäjät, joilta saimme viime vuonnakin arvokasta palautetta palveluidemme jatkokehittämiseen.


Ilveksen kasvun vuosi 2023


Jatkamme tänäkin vuonna määrätietoisesti missiomme toteuttamista luomalla asiakkaillemme tiedolla onnistumisen edellytyksiä. Viime vuoden aikana saamiemme asiakaspalautteiden pohjalta uskomme, että olemme oikealla asialla.

Asiakkaittemme tietovarastojen muuntaminen asiakasarvoksi ja taloudelliseksi hyväksi on vaativa ja kaikkia yrityksiä koskeva tehtävä. Me Ilveksessä osaamme ja pystymme tekemään sen asiakkaillemme helpoksi kohtuullisilla kustannuksilla.

Vuosi 2023 näyttääkin lupaavalta, vaikka se yleisesti alkaa taantumatunnelmissa. Alkuvuoteen ajoittuu useita legal tech -tuotteidemme käyttöönottoja, mistä olemme hyvin innoissamme. Ne antavat alkavalle vuodelle hyvän alun. Uskon, että valitsemamme selkeä toimiala- ja tuotefokus auttaa asiakkaitamme omien kasvutavoitteittensa saavuttamisessa ja sen myötä edistää myös omaa kasvuamme.

Odotamme, että nykyisten asiakkaittemme lisäostot ja uudet asiakkuutemme kasvattavat yhtiön valmisohjelmistoliiketoiminnan liikevaihtoa yli 40 %, kuten viime vuonnakin. Kasvua odotamme alkuvuonna erityisesti useiden Ilves MyActivities Pro -ajanseurantatuotteemme käyttöönotoista Suomessa ja ulkomailla.

Odotamme kasvua myös teknologiaamme hyödyntävistä räätälöidyistä projekteista. Tuotteidemme perustana olevan Ilves EMIE -data- ja integraatioalustan edistyneet datakyvykkyydet mahdollistavat kustannustehokkaat integraatiot ja räätälöidyt dataratkaisut asiakkaillemme.

Konkreettinen esimerkki on Ilves Data Boards -tuotteemme, joka tuo asiakas- ja toimeksiantotiedot yhteen paikkaan ja näyttää dokumentin elinkaaren eri järjestelmissä. Palveluna se käyttää hyväksi Ilves EMIEn datakyvykkyyksiä ja MyActivities -tuotetta varten kehitettyä tietoturvatestattua käyttöliittymäteknologiaamme. Tiedot käyttöliittymässä räätälöimme kuitenkin asiakkaidemme tarpeiden mukaisesti projektina.

Ilves Data Boards
Ilves Data Boards – Asiakas- ja projektitietosi yhdestä paikasta.
Näe aktiviteetit ja mittarit yhdellä silmäyksellä.

Näyttää myös ilahduttavasti siltä, että legal tech -konsultoinnin tarve on kasvussa, missä mielellämme autamme lakiosastoja ja lakipalvelujen tarjoajia hyödyntämällä teknologioitamme.

Tarjoamme legal tech -konsultointia tiiviissä yhteistyössä toimialan parhaiden toimijoiden kanssa. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Laissa, CSI Helsinki, Zefort ja Ment. Yhdessä kotimaisten toimijoiden kanssa tarjoamme apua muun muassa isojen yhtiöiden sopimusprosessien uudistamiseen. Osaamista verkostostamme löytyy kaikkiin lakialan teknologia- ja palvelumuotoilutarpeisiin. Katso palvelutarjoamamme täältä.

Uskomme vakaasti, että lakialan johtavat toimijat investoivat tänäkin vuonnakin laskutus- ja ajanhallintaprosessiensa kehittämiseen, tietämyksenhallintaan sekä parempaan työntekijä- ja asiakaskokemukseen. Näiden tavoitteiden toteuttamiseen tarjoamme erittäin laadukkaan lakialalle räätälöidyn Ilves -tuoteportfolion ja monipuolista digitransformaatio-osaamistamme yhdessä kumppaniemme kanssa.


Menestystä tiedolla vuoteen 2023!


Ystävällisesti

Heikki Ilvessalo

Julkaistu 15.1.2023 klo 11:19

Back-top